19.02.08

Kennedymars 2017

Verslag van de 53ste Kennedymars van Rijsbergen.

 

Op 16 juni jl. zijn om 22.00 uur weer een honderdtal wandelaars gestart aan hun wandeltocht van 80 km. De tocht was verdeelt over een drietal lussen in het mooie landschap van onze gemeente. De eerste twee lussen zijn 20 kilometer lang en worden hoofdzakelijk in de nacht gelopen. Daar volgt er een lus van 40 km waar ook de  wandelaars die zich hebben ingeschreven 40  en 25 (gedeeltelijk ) kilometer aan mogen beginnen. Deze lus voert door  het achterland van Rijsbergen en een omtrekkende bocht naar Zundert om dan via de Krochten in Wernhout te geraken. Daarna gaan de wandelaars ook weer door het mooie achterland van Wernhout naar Achtmaal , om daarna via de natuurgebieden Wallstein en de Pannenhoef  weer in Rijsbergen aan te komen. De wandelaars die aan de 10 km deelnemers deelnamen hebben een mooie route kunnen wandelen die zich vanaf Rijsbergen via Tiggelt naar de pannenhoef gaat, om dan samen met alle andere afstanden de laatste kilometers naar de finish te voltooien.

Al bij al zijn er op de 80 zoals ik al aangaf een honderdtal wandelaars gestart en waarschijnlijk door het goede weer hadden we op deze afstand maar een 5 tal uitvallers. Op de 40 hadden we een 90 tal deelnemers en op de  25 een kleine 90 wandelaars en op de 10 km zijn er ongeveer 20 personen van start gegaan.

Wij als organisatie kunnen terugkijken op een mooie tocht met veel tevreden deelnemers. Bij deze willen wij ook dank zeggen aan al die organisaties die ons geholpen hebben om deze tocht mogelijk te maken. Een speciaal woord van dank gaat toch wel uit naar de voetvalvereniging van Rijsbergen
namelijk VVR. Hun bijdrage het mogen gebruiken van hun accommodatie  is in onze ogen van onschatbare waarde maar ook de interactie tussen hun bestuur en de onze is top. Ook mogen we onze sponsoren niet vergeten. Zonder hun bijdrage zou het uitermate lastig zijn om weer zo’n tocht te kunnen organiseren.

En als laatste wil ik onze vrijwilligers hartelijk dank willen zeggen voor hun inzet en hun bijdrage en het bijdrage van het daar waar mogelijk het verbeteren van onze organisatie.

 

Jan Dictus , voorzitter

 

Videoverslag ROS-tv