Kennedymars, 80 km

De Kennedymars start op vrijdag 19 juni om exact 22.00 uur vanaf de kantine van voetbalvereniging VVR aan de Laguitensebaan 56 te Rijsbergen. De tocht bestaat uit drie lussen.

De eerste lus van 20 kilometer (linker afbeelding) zal zoals gebruikelijk starten bij de kantine van de Rijsbergse voetbalclub VVR aan de Laguitensebaan 56. Daarna gaat de route door het dorp om vervolgens het mooie buitengebied van Rijsbergen te gaan verkennen via verharde en onverharde wegen en paden. Een mooie zeer afwisselende route waarin twee rustposten zijn opgenomen. Rustposten die voorzien zijn van diverse etenswaren zoals brood, krentenbrood, fruit, drop, thee, koffie, ranja, cola en water. Na afloop van de eerste lus komt iedereen weer terug in de kantine van VVR en kan dan bij zijn/haar reservetas.

De tweede lus van 20 kilometer (middelste afbeelding) begint in de kantine van VVR en vervolgt na een korte wandeling door het dorp haar weg langs de Aa of Weerijs. Vervolgens verlaten we even Rijsbergen om via Effen weer terug te gaan naar Rijsbergen. Ook op deze lus zijn er twee rustposten opgenomen met alle voorzieningen die nodig zijn voor u als “Kennedy-walker”. Na afloop van deze tweede lus komt iedereen weer terug in de kantine van VVR waar de mogelijkheid is om zich eventueel om te kleden en zich voor te bereiden op de laatste lus van 40 kilometers. Inmiddels zijn dan in de kantine de masseurs aanwezig mocht u last hebben van spierpijn.

De derde lus van 40 kilometer (rechter afbeelding) gaat na het verlaten van de kantine meteen het buitengebied van Rijsbergen in. Via bossen, weilanden en paden langs beken, wordt het prachtige buitengebied van Rijsbergen verkend. Om de circa 7 kilometers zijn de vijf rustposten welke voorzien zijn van alles wat u nodig heeft om deze laatste lus met succes af te leggen. Naast brood en fruit zijn sommige posten voorzien van eieren, yoghurt en soep. Tijdens deze lus komen we ook over nieuw aangelegde wandelpaden. Een uitdagende maar mooie lus.

Op het einde van deze lus wordt u bij de finish gehuldigd als uitloper van de 56e Kennedymars van Rijsbergen, met zowel een medaille als een oorkonde.

Ongeveer een maand voor de start worden de verwijzingen naar de routes op www.afstandmeten.nl aan deze site toegevoegd.