Kennedymars, 80 km

De Kennedymars start is op vrijdag 14 juni 2024 om exact 20.00 uur vanaf gemeenschapshuis Koutershof aan de Koutershof 4 te Rijsbergen. De tocht bestaat uit vier verschillende lussen van ieder 20 kilometer. De tocht gaat ook door de natuurgebieden de Pannenhoef, het Rondgors, de Vloeiweide en de Krabbebossen welke in eigendom zijn van Brabants Landschap. Meer informatie over deze natuurgebieden kunt u vinden op www.brabantslandschap.nl.

Deelnemers aan de 59e editie van de Kennedymars Rijsbergen krijgen enkele dagen voor de start, de route in GPX-formaat toegestuurd en bij de start een routebeschrijving. Daarnaast is de route volledig uitgezet met pijlen.

De eerste lus van 20 kilometer start vanuit gemeenschapshuis Koutershof (KH). Daarna gaat de route vrij snel het dorp uit om vervolgens het mooie buitengebied van Rijsbergen te gaan verkennen via verharde en onverharde wegen en paden. Een mooie zeer afwisselende route waarin twee rustposten zijn opgenomen. Rustposten die voorzien zijn van diverse gratis etenswaren zoals brood, krentenbrood, fruit, drop, thee, koffie, ranja, cola en water. Na afloop van de eerste lus komt iedereen weer terug bij gemeenschapshuis Koutershof en kan dan bij zijn/haar reservetas. Ook hier zijn de diverse gratis etenswaren te verkrijgen zoals op de andere rustposten.

Voor de route van Lus 1 op ‘Afstandsmeten.nl’ klik hier

De tweede lus van 20 kilometer begint in gemeenschapshuis Koutershof waarna deze vrij snel het dorp verlaat en gaat vervolgens langs de Aa of Weerijs. Vervolgens verlaten we even Rijsbergen om via Effen weer terug te gaan naar Rijsbergen. Ook op deze lus zijn er twee rustposten opgenomen met alle voorzieningen die nodig zijn voor u als “Kennedy-walker”. Na afloop van deze tweede lus komt iedereen weer terug in gemeenschapshuis Koutershof waar de mogelijkheid is om zich voor te bereiden op de derde en vierde lus van ieder 20 kilometers. Eten en drinken is in het gemeenschapshuis ook volop gratis te verkrijgen. Inmiddels zijn dan in de Koutershof masseurs aanwezig mocht u last hebben van spierpijn.

Voor de route van Lus 2 op ‘Afstandsmeten.nl’ klik hier

De derde lus van 20 kilometer gaat na het verlaten van het gemeenschapshuis richting het noorderlijk buitengebied van Rijsbergen. Via weilanden, bossen en paden langs beken, wordt het prachtige buitengebied van Rijsbergen verkend. Om de circa 7 kilometers zijn ook weer twee rustposten opgenomen, welke voorzien zijn van alles wat u nodig heeft om deze lus met succes af te leggen. Naast brood en fruit zijn sommige posten voorzien van eieren, yoghurt en soep, allemaal gratis. Een iets uitdagende maar mooie lus.

Voor de route van Lus 3 op ‘Afstandsmeten.nl’ klik hier

De laatste en mooiste lus start natuurlijk weer in de Koutershof. Na verlaten van het dorp loopt u door weilanden en door bossen. Het laatste stuk van deze lus gaat door het mooie natuurgebied tussen de Turfvaart en de Bijloop. Daarna nog enkele kilometers en de Kennedymars is voltooid. De laatste twee rustposten in deze lus zijn voorzien van al het ‘krachtvoer’ dat u nodig heeft om naar de finish te gaan.
Bij de finish wordt u gehuldigd als uitloper van de 59e Kennedymars van Rijsbergen, met zowel een medaille als een oorkonde. Tevens kan er natuurlijk gestempeld worden in de wandelboekjes.

Voor de route van Lus 4 op ‘Afstandsmeten.nl’ klik hier